שפרה צפון

בהמשך לתהליך יסודי זה, ביקשנו וקיבלנו זיכיון ממשלתי לעריכת חיפוש בשטח המוגדר כ"שפרה צפון". פרויקט זה נקרא על שם שפרה, אשתו ז"ל, של הגיאולוג הראשי בחברה , ד"ר יורי וולוז'.

עיבוד הנתונים מתת הקרקע בדרום ישראל בוצע על ידי הצוות הגיאולוגי והגיאופיזי של החברה תוך שימוש בשיטה ייחודית התקדמת בעולם פרי פיתוח של חברת גאומאג` הישראלית. שיטה זו מאפשרת שיפור משמעותי של הדמיית תת הקרקע, יחסית לנתונים שהיו בעבר. שיפור איכות הנתונים הוביל ליכולות מיפוי השדות ומבט מדעי גיאולוגי חדש על המבנה הגיאולוגי של דרום ישראל

grid
decor

מודל חדש זה מציע שני שינויים משמעותיים במערכות ההידרוקרבוניות בדרום ישראל: קיומו של סלע מקור בעומק מגיל פאלאוזואי וסלע אוטם בגג הטריאס הנתמך על ידי שברים הפוכים ליסטריים. שילוב זה מסביר את העדר המאגרים בשכבות הגיאולוגיות הרדודות יותר. בעקבות מודל זה בחרה חברת מוזסטרו רישיונות חיפוש לקידוח שיאפשרו את בדיקת המודל באזור.

ההיסטוריה הטקטונית המוכרת בארץ זוהתה במפות שיוצרו ואף זוהו מבנים חדשים שלא היו מוכרים קודם. קיומם של המבנים וההכרה המחודשת לגבי מיקומה של ישראל במערך הטקטונית של יבשת גונדוואנה מדרום לים הטתיס העלתה את הסברה כי מאגרים לא מוכרים הדומים לאלו הנמצאים בדרום סוריה עשויים להימצא גם בצפון הנגב

איכות סיסמית לפני עיבוד ואחרי עיבוד מחדש

לְאַחַר
לִפנֵי

בהתאם לממצאי המחקר, העניקה המדינה לחברה, באוגוסט 2022, רישיון חיפוש הנקרא רישיון "שיפרה צפון". מטרת הרישיון לאשש את ממצאי המחקר ולאמת את קיומו של מאגר גז חדש בנגב הצפוני. בשטח הרישיון, בסמוך לקיבוץ דביר, זוהה מבנה בעל פוטנציאל גבוה להימצאות גז. כמתחייב בתנאי הרישיון, עוסקת החברה מזה שנתיים בקבלת האישורים הנדרשים לביצוע קידוח החיפוש.