רקע לפרויקטים של החברה

נפט וגז נחשבים חומרי גלם מהחשובים ביותר בעולם. תוצריהם מהווים היום את הכוח המרכזי המניע את תעבורת העולם. מוצריהם משמשים בתעשיות רבות ובראש ובראשונה תעשיות הפלסטיק על מרכיביה השונים.
האנרגיה היא המקור לכוח המניע את כלכלות העולם היום והיא תנאי הכרחי לרוב הפעולות הביתיות שאנו מבצעים כחלק משגרת חיינו.
כיום המדינה מחויבת, כחלק מהחוזה שלה מול אזרחיה, לספק להם אנרגיה בכל עת ובמחירים סבירים המאפשרים לרכוש אנרגיה זאת. הביטוי המרכזי לכך הינה מערכות ייצור החשמל והובלתו לנקודות הקצה בה עושים שימוש להפעלת אין ספור מכשירי חשמל המסייעים לנו לשפר את איכות החיים.
אחריות זו מחייבת את המדינה להליכי תכנון להיערכות עתידית לספק אנרגיה זאת. מדינת ישראל מתפקדת תחת אילוצים גאו-פוליטיים מורכבים ביותר. מורכבות זאת מחייבת היערכות למצבים עתידיים בהם ישראל תיאלץ לספק מענה אנרגטי ללא היסמכות על מקורות חיצוניים.
פיתוח מקורות אלו כרוכה באתגרים רבים: היערכות בטיחותית למניעת תקלות בשרשרת הייצור והאספקה, היערכות ביטחונית המאפשרת שימוש במערכות אלו בזמני חירום כמו מלחמה, היערכות למניעת זיהומים ופגיעה בסביבה בהקשר של הפקת האנרגיה, אגירתה והולכתה לצרכנים.
מעבר לשימושים האנרגטיים, חשוב לציין את חשיבות הנפט כחומר גלם לתעשיות פטרו-כימיות. תעשיות הפלסטיק העולמיות מתבססות ברובן על פולימרים המופקים מזיקוק של נפט. קשה לדמיין את עולמנו ללא מרכיבי פלסטיק הסובבים אותנו. דוגמא חלקית: צינורות השקיה, רהיטים, מוצר הכרחי בתעשיות הרכב, אמצעי תקשורת ועוד אין ספור מוצרים. גם השימוש בפלסטיק מייצר אתגרים הנובעים מתהליכי התכלות איטיים, זיהומים ועוד.
חיפוש משאבי אנרגיה ביבשה הוליד מעט הצלחות. חברת מוזסטרו הוקמה כחברת מחקר ופיתוח על בסיס חזון כי ישראל זקוקה למשאבי הטבע שלה כולל גז ונפט. ב-70 שנות מחקר גיאולוגי ביבשה נמצאו רק שני מאגרי נפט ומאגר גז אחד (חלץ, מגד וזוהר) וזאת למרות שנאספו תצפיות רבות ונקדחו מאות קידוחים לחיפוש. כדי לברר האם אכן קיימים מצבורי גז בארץ החליטו היזמים של מוזסטרו ללמוד ולאסוף מחדש את כלל הנתונים שנאספו בעבר ולנתח נתונים אלו בעזרת טכנולוגיות גיאופיזיות חדישות שלא היו בנמצא עבור החוקרים הוותיקים בארץ.
למטרה זו השקיעה החברה מאמץ רב והקימה בסיס נתונים רחב, הכולל את כל המידע הסיסמי שנאסף בארץ עד היום. על ידי עיבוד מחודש ומתקדם של הנתונים, בנה הצוות מודלים גיאולוגיים חדשים, בהם זוהתה מטרת חיפוש חדשה ועמוקה שלא הייתה מוכרת קודם לכן – "שפרה צפון".